Velkommen til Bæredygtige bygninger - Dynamikken i tekniske innovationer, brugergrupper praksis og normer

Beskrivelse: Vi lever og arbejder i bygninger, og vi bruger det meste af vores tid i bygninger. Samtidig bygninger tegner sig for omkring 40% af den energi på verdensplan dermed bidrager væsentligt til den globale opvarmning. Udviklingen af 'bæredygtige bygninger' har et stort potentiale i at reducere klimapåvirkningen og forbedre langsigtede visioner for det byggede miljø.
tekniske udvikling og nye design-praksis med hensyn energirenovering og byggeri har i de seneste år føre til nye domæner, fx nul-net- energi boliger, øko-byer og bæredygtighed certificering af bygningen, og til en øget interesse i at ændre brugerens bevidsthed og praksis i forbindelse med husholdningernes energiforbrug.
Kurset giver et overblik over de forskellige aktører og begreber bæredygtige bygninger, og de ​​involverede dynamik i udviklingen af dette område. Tegning på indsigter fra videnskab og teknologi studier (STS), fremhæver kurset co-evolution af teknologier og praksis.
Kurset er organiseret omkring tre hovedtemaer: (a) nye teknologier og koncepter såsom passivhuse, energi + huse og nul lavenergibygninger (B) brugernes praksis hvordan de påvirker efterspørgslen efter energi og påvirkes af nye teknologier, fx it, og (c) dynamikken i udvikling "bæredygtige bygninger«, fx understreger den rolle, som standarder, forskrifter og politikker i overgangene mod bæredygtige bygninger.
Kurset formål er at etablere fortrolighed med moderne forskning på området for lavenergibygninger, STS, praksis teori og skuespiller netværk teori at udvikle en ramme for analyse af vilkårene for udvikling af bæredygtige bygninger. Desuden vil kurset fokusere på de metodiske udfordringer, studere og analysere disse processer.

Den ph.d.-studerende er forpligtet til at give en tre-sider (maksimalt) skriftlig præsentation, hvor han / hun vedrører kurset litteratur til hans / hendes projekt. Præsentationen skal indeholde henvisninger til litteratur erhvervsdrivende. Denne korte papiret skal afleveres efter kurset, og vil blive kommenteret af fakultetet. Det er en forudsætning for at modtage kreditter til kurset.


Arrangør: Kirsten Gram-Hanssen, kgh@sbi.aau.dk , Per Heiselberg, ph@civil.aau.dk , Susse Georg, sgeorg@plan.aau.dk

Undervisere:

ECTS: 3 ECTS Tid: 24 til 26 marts 2014 Placér: Aalborg Universitet København: 24/3: Frederikskaj 10A, 2. Sal, værelse 10A/2.164 25-26/3: AC Meyersvænge 15, rum ACM 15/4.058 Postnr: 2450 By: København Antal sæder: 20 Deadline:  3 marts 2014