Velkommen til ph.d.-kursus i Flowskrivning for ph.d.-stipendiater på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet og Det Humanistiske Fakultet
    SKRIV EFFEKTIVT, SKRIV MED GLÆDE

    Dato: 2. december 2021, kl. 9:30-16:30

    Sted: Kroghstræde 3, lokale 2.127, 9220 Aalborg Øst

    Beskrivelse:
    Når du bliver grebet af noget, der fuldstændig opsluger dig – et skriveprojekt, en løbetur, et stykke musik eller en god film – er du i flow. I denne tilstand aktiveres hele din hjerne, og din indlærings- og produktionsevne er optimal.

    På kurset Flowskrivning får du input til, hvordan du skaber de bedste rammer og forudsætninger for at være i en produktiv, flydende og glædesfyldt proces med din forskningsrelaterede tekster og skrivning i det hele taget. Flowet og din effektivitet hænger både sammen med dine skrivekompetencer og med din evne til at fordybe dig og opnå kontrol over indholdet af din bevidsthed, altså din generelle måde at tænke på dit skrivearbejde på.

    Det bliver bedre
    Flowskrivning gør dig bedre til at løse skriveopgaver af enhver art. Du:

    ·         undgår skriveblokering
    ·         bliver mindre tilbøjelig til at udsætte skriveopgaver
    ·         bliver mindre stresset og sparer tid
    ·         får en jævn og produktiv skriveproces
    ·         udvikler et mere naturligt, personligt og flydende sprog
    ·         får friske tanker og ideer
    ·         bliver mere tolerant i forhold til at skrive dårligt – så du vover mere.

    Rent praktisk
    vil kurset forløbe som en vekselvirkning mellem oplæg, øvelser og refleksion i plenum og små grupper. Fokus ligger udelukkende på skriveprocessen, ikke på gode råd vedrørende sprog og form.

    Du er velkommen til at medbringe en bærbar computer, men det er ingen forudsætning for at deltage. Bogen ’Flowskrivning’ bliver udleveret på kurset. Kurset afholdes på dansk.

    Underviser
    Bo Skjoldborg
     er forfatter, cand. phil. i dansk og indehaver af kommunikationsvirksomheden Powerwriting.dk, der løser skrive- og undervisningsopgaver for en række større danske organisationer og efteruddannelsesinstitutioner. 

    Igennem mange år har han specialiseret sig i skriveprocesser, hvilket bl.a. har udmøntet sig i kurset ’Flowskrivning – Skriv effektivt, skriv med glæde’, som har tiltrukket mere end 4000 professionelle skrivere fra forskere og forfattere til filmfolk, journalister, tekstforfattere, studerende og andre, der skal skrive meget i forbindelse med deres arbejde.

    I 2008 udgav han bogen ’Flowskrivning – vejen til flydende skriveprocesser’ – og i 2010 ’Skriv så de reagerer – på jobbet og i det hele taget’ (begge på Dansk Psykologisk Forlag). Bøgerne er siden genudgivet i mange oplag – og i 2019 udkom desuden ’Skriv! Hurtigt og frit’.

    Se også: www.powerwriting.dk

    ECTS
    Kurset i Flowskrivning udløser 1 ECTS

    Deltagergergebyr: Der vil blive opkrævet deltagergebyr på 2.500 kr. for deltagere som ikke er fra the Doctoral School of Social Sciences and Doctoral School of Humanities.

    Tilmelding: 23. november 2021